Valahorum Shiraz 2016

56,00 lei

Excelent pentru preparate din carne de miel, vânat, bucate Mediteraneene – moussaka, mezeluri fine și brânzeturi mature.NOTA OENOLOGULUI:Un vin ce place acum dar cu un potențial foarte bun de păstrare.Merită evaluat după 7-10 ani de învechire la sticlă!
Roșu viu și intens cu nuanțe vișinii,aromatic, oferă nuanțe de fruct roșu de padure și mirodenii picante.Gustativ, ne întampină un vin vibrant, viu și interesant cu nuanțe de zmeură coaptă, cireșe și piper alb macinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate. Un vin expresiv și persistent.
Strugurii au fost recoltați manual la momentul maturității optime.Ajunși la cramă strugurii au fost trecuți mai întâi printr-un proces de sortare riguroasăși desciorchinare. Vinificația a început cu 48 de ore de macerație la rece; omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. După extracția aromelor tipice de soi ,culorii și taninurilor. Maturare în butoaie din lemn de stejar 12 luni, selecționare individualăși asamblare.Procesele de condiționare și filtrare au fost păstrate la minim pentru a nu pierde nimic din caracter și din culoarea intensă a vinului.

Stoc epuizat

Descriere

Excelent pentru preparate din carne de miel, vânat, bucate Mediteraneene – moussaka, mezeluri fine și brânzeturi mature.NOTA OENOLOGULUI:Un vin ce place acum dar cu un potențial foarte bun de păstrare.Merită evaluat după 7-10 ani de învechire la sticlă!

Roșu viu și intens cu nuanțe vișinii,aromatic, oferă nuanțe de fruct roșu de padure și mirodenii picante.Gustativ, ne întampină un vin vibrant, viu și interesant cu nuanțe de zmeură coaptă, cireșe și piper alb macinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate. Un vin expresiv și persistent.

Strugurii au fost recoltați manual la momentul maturității optime.Ajunși la cramă strugurii au fost trecuți mai întâi printr-un proces de sortare riguroasăși desciorchinare. Vinificația a început cu 48 de ore de macerație la rece; omogenizare periodică a mustului în fermentație cu pielița strugurilor. După extracția aromelor tipice de soi ,culorii și taninurilor. Maturare în butoaie din lemn de stejar 12 luni, selecționare individualăși asamblare.Procesele de condiționare și filtrare au fost păstrate la minim pentru a nu pierde nimic din caracter și din culoarea intensă a vinului.

Informații suplimentare

Greutate 1.4 kg
Tara

Regiune

Producator

Soi

Culoare

Tip

Tip de vin

Vol. alc.

Volum (cl)

Temp. servire: