Feteasca Neagra Origini Budureasca

79,00 lei

Culoare minunată roșu cu reflexii violacee. Vinul prezintă arome intense de fructe de pădure și condimente fine, caracteristice pentru o Fetească Neagră de clasă. Corpolența și taninii moi pun în valoare foarte bine gustul pronunțat de fructe roșii al acestui vin. Are o bună aciditate și un potențial de învechire în sticlă remarcabil.
Se poate asocia cu cele mai complexe preparate culinare din carne de vită, berbec sau vânat, cu sosuri delicioase. Este excelent și alături de mâncăruri din carne cu specific românesc, inclusiv cele mai picante.
Vița de vie selectată pentru obținerea acestui vin unic are peste 20 de ani. Având rădăcini la mare adâncime, oferă materie primă pentru vinuri cu arome intense și potențial mare de învechire. Mustul se obține prin metoda ravac, fără presare, iar procesul de fermentație are loc în cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielițelor în masa vinului, oferind o structură puternică și un plus de fructuozitate. Pentru a obține tanini catifelați și un postgust bogat, acest vin a fost maturat timp de 12 luni în baricuri de stejar.

Stoc epuizat

Descriere

Culoare minunată roșu cu reflexii violacee. Vinul prezintă arome intense de fructe de pădure și condimente fine, caracteristice pentru o Fetească Neagră de clasă. Corpolența și taninii moi pun în valoare foarte bine gustul pronunțat de fructe roșii al acestui vin. Are o bună aciditate și un potențial de învechire în sticlă remarcabil.
Se poate asocia cu cele mai complexe preparate culinare din carne de vită, berbec sau vânat, cu sosuri delicioase. Este excelent și alături de mâncăruri din carne cu specific românesc, inclusiv cele mai picante.

Vița de vie selectată pentru obținerea acestui vin unic are peste 20 de ani. Având rădăcini la mare adâncime, oferă materie primă pentru vinuri cu arome intense și potențial mare de învechire. Mustul se obține prin metoda ravac, fără presare, iar procesul de fermentație are loc în cisterne de inox dotate cu sistem de recirculare a pielițelor în masa vinului, oferind o structură puternică și un plus de fructuozitate. Pentru a obține tanini catifelați și un postgust bogat, acest vin a fost maturat timp de 12 luni în baricuri de stejar.

Informații suplimentare

Greutate 1.3 kg
Tara

Regiune

Producator

Soi

Culoare

Tip

Tip de vin

Vol. alc.

Volum (cl)

Temp. servire: