Budureasca Pinot Noir Standard

26,00 lei

Culoare roșu deschis, cu arome de cireșe și prune coapte. Corpolența este medie, tipică pentru Pinot Noir, iar gustul dezvăluie notele de fragi, completate de finalul catifelat și lung. În combinație cu preparatele culinare, preferă mâncăruri pe bază de carne, însă mai delicate. De aceea este unul dintre puținele vinuri roșii care acceptă foarte bine peștele sau chiar preparatele din fructe de mare, cele mai clasice asocieri fiind însă cu carnea de rață sau iepure, dar și cu cea de pui.
Vița de vie Pinot Noir oferă la Crama Budureasca struguri cu arome foarte bine pronunțate. Procesul de fermentație se desfășoară pe pielițe timp de aproximativ 8-10 zile, la temperaturi cuprinse de obicei între 24 și 26°C. Drojdiile folosite în acest proces sunt selecționate special chiar din Burgundia, Franța, și participă la obținerea unui vin foarte fructuos, așa cum trebuie să fie un Pinot Noir de calitate superioară.

Descriere

Culoare roșu deschis, cu arome de cireșe și prune coapte. Corpolența este medie, tipică pentru Pinot Noir, iar gustul dezvăluie notele de fragi, completate de finalul catifelat și lung. În combinație cu preparatele culinare, preferă mâncăruri pe bază de carne, însă mai delicate. De aceea este unul dintre puținele vinuri roșii care acceptă foarte bine peștele sau chiar preparatele din fructe de mare, cele mai clasice asocieri fiind însă cu carnea de rață sau iepure, dar și cu cea de pui.
Vița de vie Pinot Noir oferă la Crama Budureasca struguri cu arome foarte bine pronunțate. Procesul de fermentație se desfășoară pe pielițe timp de aproximativ 8-10 zile, la temperaturi cuprinse de obicei între 24 și 26°C. Drojdiile folosite în acest proces sunt selecționate special chiar din Burgundia, Franța, și participă la obținerea unui vin foarte fructuos, așa cum trebuie să fie un Pinot Noir de calitate superioară.

Informații suplimentare

Greutate 1.2 kg
Tara

Regiune

Producator

Soi

Culoare

Tip

Tip de vin

Vol. alc.

Volum (cl)

Temp. servire: